De fietsenstalling in het Central Park tegenover het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Daarnaast moet het calisthenicspark komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietsenstalling in het Central Park tegenover het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk. Daarnaast moet het calisthenicspark komen. © Thierry Schut

Veelbesproken calisthenicspark niet in het Dreespark, maar aan de Verdilaan in Naaldwijk

Het calisthenicspark aan de Dreeslaan in Naaldwijk is van de baan. Uit een onderzoek kwam deze plek als meest geschikte locatie uit de bus voor de toestellen voor freerunning, maar dit stuitte op heel veel verzet uit de buurt. Nu wil het gemeentebestuur dit vurig gewenste park realiseren aan de Verdilaan, tegenover het gemeentehuis.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Westland

 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'