Thierry Schut
Volledig scherm
© Thierry Schut

Verbouwing villa Ockenburgh eindelijk begonnen: Veel werk aan landgoed uit 1654

Zeven jaar hebben de vrijwilligers uit Westland en Den Haag ernaar uitgekeken en maandag zijn ze dan eindelijk begonnen met de verbouwing van de villa op Buitenplaats Ockenburgh. ,,Dit is een mijlpaal in het realiseren van onze droom.”

 1. Jeanette (75) duikt water in voor aan ALS overleden vriendin Marleen (48): ‘Ik heb het haar beloofd’
  PREMIUM

  Jeanette (75) duikt water in voor aan ALS overleden vriendin Marleen (48): ‘Ik heb het haar beloofd’

  Marleen de Kat (48), moeder van twee kinderen en eigenaar van een succesvol bedrijfje, overleed drie jaar geleden in de bloei van haar leven aan de gevolgen van de zenuw-spierziekte ALS. Haar vriendin Jeanette de Brabander (75) beloofde haar plechtig nog één keer het water in te gaan voor A Local Swim om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar die vreselijke ziekte. Zaterdag is het zover.
 2. Vrijwilligers Villa Ockenburgh hebben ‘mission impossible’ bijna volbracht, maar missen nog drie ton
  PREMIUM

  Vrijwilli­gers Villa Ockenburgh hebben ‘mission impossible’ bijna volbracht, maar missen nog drie ton

  Het begon in 2012 als een ware ‘mission impossible‘ die zelfs voor acteur Tom Cruise bijzonder lastig zou zijn geweest, maar de 150 vrijwilligers van Buitenplaats Ockenburgh hebben hem bijna volbracht. Nou ja, er is al bijna 1,4 miljoen euro bijeengebracht, maar er is nog drie ton nodig om de grote villa te restaureren en daarom is dit weekend gestart met een grote fondsenwervingsactie.