Volledig scherm
PREMIUM
22-jarige Maaslander wordt verdacht brand te hebben gesticht op een boot aan de Noordvliet Noordzijde in Maassluis © Roel Dijkstra

Verdachte van brandstichting boten blijft achter slot en grendel

Ferass A. uit Maasland, die ervan wordt verdacht afgelopen juni in Maasland en Maassluis zeven branden te hebben gesticht in boten, blijft voorlopig achter slot en grendel.

Quote

Ik ben juist iemand die altijd helpt, ik zou zoiets nooit doen

Ferass A.

De rechtbank wees het verzoek om zijn voorlopige hechtenis op te heffen, gisteren af. Wel moet de reclassering zo snel mogelijk onderzoeken wat de mogelijkheden van toezicht zijn. Zo zou de Maaslander op voorwaarde van bijvoorbeeld een avondklok of iets als dagbesteding zijn proces in vrijheid kunnen afwachten.

Ferass A. wordt ervan verdacht in juni van dit jaar meerdere branden te hebben gesticht in Maasland en Maassluis. Zo ging onder meer de boot van Maassluizers Leo en Corrie Honders in vlammen op. Dat was de laatste daad van A., die vrij snel daarna werd aangehouden en sinds die tijd in de cel zit.

Honders was gisteren zelf aanwezig bij de eerste zitting. ,,Puur vanuit nieuwsgierigheid’’, verklaarde hij zijn komst. ,,Maar ook als een soort van therapie, ik denk dat het goed is voor mij om dit mee te maken. Dat maakt het verwerken hopelijk makkelijker.’’