Volledig scherm
's-Gravenzande, marktplein,

Verkeerssituatie rond Marktplein in 's-Gravenzande op camera

Vanaf zaterdag staan er op het Marktplein twee camera's om de verkeersveiligheid te onderzoeken.

De camera's staan er precies een week en zullen het verkeersgedrag van automobilisten en andere gebruikers van het plein vastleggen. De beelden worden gebruikt als hulpmiddel bij het analyseren van de verkeersveiligheid. Door de lage beeldresolutie van de camera's zullen kentekens en gezichten niet herkenbaar zijn. De beelden worden na de analyse direct vernietigd. Ook krijgen weggebruikers geen boete als ze de maximumsnelheid overschrijden.

Een jaar geleden is het Marktplein opnieuw ingericht. Toen is afgesproken de verkeerssituatie na een jaar te evalueren. Horecaondernemers op het plein wilden namelijk dat het weggedeelte tussen het Vaartplein en de Langestraat volledig zou worden afgesloten. De winkeliersvereniging en omwonenden waren daar echter tegen.

Daarop is besloten dat de weg alleen tijdens evenementen en marktdagen dichtgaat. Wel is er een drempel aangelegd, om te voorkomen dat automobilisten te hard rijden over de weg.

De gemeente gaat mensen ook een enquête laten invullen. De resultaten van het onderzoek worden met de gemeenteraad gedeeld.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland