Volledig scherm
© Joop van Asten

Verlanglijstje voor een nieuwe job gaat ‘viral’

Het was eigenlijk gewoon een ludieke actie, de foto die Joop van Asten op zijn Facebookpagina zette met een verlanglijstje in zijn schoen. Enige item op dat lijstje is een nieuwe baan in de transportsector. De oproep werd echter massaal gedeeld en de ene na de andere reactie stroomt binnen. ,,Daar sta ik echt van te kijken.”

De 53-jarige Wateringer heeft meer dan 30 jaar ervaring in de transportbranche. ,,Zelf heb ik in een heel ver verleden wel gereden. Bloemen naar Oostenrijk, met z’n tweetjes. Een ervaring die ik niet had willen missen.” Daarna is Van Asten als transportplanner aan de slag gegaan.

Quote

Ik heb een Westlandse instelling, niet lullen, maar poetsen zeg maar

Joop van Asten

Sinds september zit Van Asten echter thuis en dat vindt hij maar niks. ,,Ik heb een Westlandse instelling, niet lullen, maar poetsen zeg maar.” Dus besloot hij niet af te wachten, maar een ludieke oproep te plaatsen: naast een schoen met wortels erin een verlanglijstje voor een nieuwe baan.

Facebookgebruikers konden de actie wel waarderen en willen Joop massaal aan een nieuwe job helpen. Het bericht is inmiddels meer dan 12.000 keer gedeeld en 300 mensen hebben er een opmerking bij geplaatst. Sommigen wensen hem succes bij zijn zoektocht, maar anderen sturen al direct een vacature door of een telefoonnummer om contact op te nemen. ,,Ik sta ervan versteld. Ik heb het er nu wel druk mee achter de pc en hoop dat het resultaat heeft en er een leuke job uitkomt.”

In samenwerking met indebuurt Westland