Volledig scherm
© Bakkerij Van den Berg

Verstappen-tompoes bij Westlandse bakker

Bakkerij Van den Berg in het Westland is net als de rest van Nederland in de ban van Max Verstappen. Daarom creëerde hij de 'pitspoes', een tompoes omgebouwd tot Formule 1-auto.

Quote

Geen regenban­den maar slicks zonder profiel

Rémon van den Berg
Volledig scherm
© Bakkerij Van den Berg

,,Sinds de laatste race in Brazilië is er heel veel te doen over onze Max. En nu zondag het seizoen wordt afgesloten, vonden we het een mooi moment om in te haken op de gekte'', aldus bakker Rémon van den Berg.

De speciale tompoes heeft de kleuren van het Red Bull Racing-team. Bovenop de lekkernij een helmpje van marsepein en aan de zijkanten wielen. ,,Geen regenbanden maar slicks zonder profiel. De kans dat het in Abu Dhabi gaat regenen is niet zo groot'', verklaart de bakker.

Populair
Van den Berg kan moeilijk inschatten hoeveel pitspoezen hij denkt te verkopen. ,,Afgaande op de populariteit van Max Verstappen kunnen het er best nog aardig wat worden.''

Verstappen rijdt komende zondag de Grand Prix van Abu Dhabi. De laatste race van dit seizoen wordt om 14.00 uur verreden. Max is nog in gevecht om de vierde plek in het kampioenschap. Hij hoopt daar in de woestijnrace een gooi naar te doen.

Speciale taarten
Bakkerij Van den Berg speelt wel vaker in op speciale dagen en gelegenheden. Zo werd de biertaart voor een vaderdag een regelrechte hit en ook de oude taarten waren niet aan te slepen.

Volledig scherm
© Bakkerij Van den Berg
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement