Volledig scherm
Het Heilige Geesthofje in Naaldwijk geschilderd door Ben Viegers. © Venduehuis Den Haag

‘Verstopte’ Westlandse kunstwerken nu wel te zien op nieuwe website

Het Westland heeft sinds kort een digitaal kunstmuseum. Omdat een locatie en financiën voor een écht museum een probleem blijven, zijn alle kunstwerken nu wel onder een digitaal dak te vinden.

Op de website meerkunstinhetwestland.nl wordt niet alleen beschreven hoe een Westlands kunstmuseum er uit zal moeten gaan zien, maar er is ook een begin gemaakt van een soort digitale expositie met ruim veertig schilderijen en beelden. Er komen ook columns van kunstkenners.

Quote

Veel Westlan­ders hebben geen benul wat we op dat gebied al hebben

Van der Ende

De bedoeling is dat in zo’n kort mogelijke tijd veel meer Westlandse kunstwerken daar een plek krijgen. ,,Veel Westlanders hebben geen benul wat we op dat gebied al hebben. Veel is soms opgeslagen, soms verstopt, nu dus zichtbaar,” aldus Van der Ende.

Regionaal artistiek museum

Samen met vijf anderen is Van den Ende al ruim een jaar bezig om een regionaal artistiek museum te realiseren. Maar het vinden van een locatie en financiën blijven, zeker nu de gemeente nog meer moet bezuinigen, een probleem. Inmiddels zijn er wel besprekingen met het Westlands Museum om het samen op te pakken.

Deze week nog is de initiatiefgroep er in geslaagd bij het Venduehuis Den Haag een schilderij van Ben Viegers (1886- 1947) aan te kopen, met daarop het Heilige Geesthofje in Naaldwijk. Voorlopig krijgt dat een plekje in het Westlands museum. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland