De Triangel in De Lier.
Volledig scherm
De Triangel in De Lier. © Google Maps

Vier coronabesmettingen in Westlandse verzorgingshuizen

In verzorgingshuis de Kreek in ’s-Gravenzande en verzorgingshuis de Triangel in De Lier zijn in totaal vier bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft Pieter van Foreest bekendgemaakt.

Afgelopen vrijdag kwam aan het licht dat de vier ouderen het virus onder de leden hebben. In de Kreek gaat het om één positief geteste bewoner, in de Triangel zijn dit er drie. Ook de andere bewoners van de betreffende afdelingen en locaties worden nu afgezonderd. Zorginstelling Pieter van Foreest zal in de gaten houden of wellicht meer bewoners klachten krijgen die op een coronabesmetting kunnen duiden.  Hoe het met de vier zieke bewoners gaat, is niet bekend. 

Inmiddels zijn alle woonzorgcentra waar ouderen verblijven, gesloten voor publiek. Dat besloot het kabinet afgelopen vrijdag. Bezoek is niet meer welkom en ook leveranciers zetten de goederen voortaan voor de deur neer. Pieter van Foreest heeft die regels ook ingevoerd. Alleen medewerkers komen nog binnen.

Over de vier nu bekende gevallen zegt de instelling in een verklaring: ‘Na de uitslag zijn in overleg met de (huis)arts en de eerste specialist ouderengeneeskunde van Pieter van Foreest alle noodzakelijke vervolgmaatregelen genomen’. Familieleden van de bewoners, medewerkers en vrijwilligers zijn inmiddels ingelicht over de geconstateerde coronabesmettingen. De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd om verdere verspreiding zo veel mogelijk te voorkomen. 

  1. Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’
    PREMIUM
    even bellen met

    Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’

    Al twaalf jaar geeft Iris van der Made vier keer in de week zangles. Bij de Dordtse muziekschool begeleidt ze kinderen tot ouderen in een individuele les. Bij Het Vak in Delft geeft ze groepslessen aan leerlingen in de leeftijd van twintig tot zestig jaar oud. Nu ze door de coronacrisis haar leerlingen niet meer kan zien, geeft ze haar lessen via internet.

In samenwerking met indebuurt Westland