Veel planten moeten nu vanwege de coronacrisis worden weggegooid. Vier grote Westlandse kwekers willen dat met de webshop steundekweker.nu zo veel mogelijk voorkomen.
Volledig scherm
Veel planten moeten nu vanwege de coronacrisis worden weggegooid. Vier grote Westlandse kwekers willen dat met de webshop steundekweker.nu zo veel mogelijk voorkomen. © ANP

Vier Westlandse kwekers beginnen bijzondere samenwerking om zo veel mogelijk planten te redden

Bijzondere tijden vragen om bijzondere samenwerkingen, stellen vier grote Westlandse plantenkwekers. Samen met softwarebedrijf JEM-id hebben ze de webshop steundekweker.nu in het leven geroepen.

KP Holland, Opti-flor, Van der Arend Tropical Plantcenter en Beautyplants hebben de webshop vandaag gelanceerd. Hierin zijn verschillende boxen met plantmixen voor de thuisblijvers te koop: een Thuiswerk-mix, een Kantoor aan huis-mix en een Frisse lucht-mix. Bestellen en betalen kan online en de pakketten worden thuisbezorgd.

,,Op deze manier proberen we de verspilling van planten tegen te gaan”, zegt Pim van der Knaap, verkoper van KP Holland. ,,Al onze planten worden met liefde en passie gekweekt en verdienen een betere toekomst dan in de afvalcontainer.”  

Meer lezen uit dit dossier? Dat kan hier!

In samenwerking met indebuurt Westland