Volledig scherm
Douane vindt crystal meth en ketamine onder kippenbouten © OM Amsterdam

Vijf jaar cel voor drugs tussen kippenpoten bij transportbedrijf in De Lier

Het verstoppen van een flinke lading drugs tussen bevroren kuikenbouten komt een 33-jarige man uit Amsterdam duur te staan. De Amsterdamse rechtbank heeft de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van maar liefst vijf jaar.

De Amsterdammer had in april van dit jaar in een bedrijfspand in Zwanenburg 287 kilo crystal meth en ruim 18 kilo ketamine verstopt tussen een hoop bevroren kippenpoten en wilde die versturen naar Engeland. De drugs werden aangetroffen bij een transportbedrijf in De Lier, dat het zaakje niet vertrouwde en bij de douane aan de bel trok.

In het huis van de Amsterdammer werd ook nog 15.000 euro gevonden. Crimineel geld, aldus de rechtbank. De Amsterdammer zou gehandeld hebben uit geldnood. Hij lijdt bovendien aan PTSS en heeft psychische problemen. Volgens de rechtbank handelde de man in opdracht van anderen en worden hij en zijn gezin nog steeds bedreigd door ‘de mensen die misbruik van verdachte hebben gemaakt'.    

Maar op ‘deze ernstige feiten‘ kan volgens de Amsterdamse rechtbank ‘niet anders gereageerd worden dan met het opleggen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van geruime duur’.  

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland