Volledig scherm
Foto ter illustratie. © 't Landkaartje

Vleermuizen steken mogelijk stokje voor verlichting van kerktoren

De wens van CDA Westland om de toren van de Oude Kerk in Naaldwijk te verlichten komt mogelijk niet uit als gevolg van de aanwezigheid van vleermuizen. Die zouden last van het licht kunnen krijgen. 

Het CDA ziet graag dat de toren aan de kant van het Havenplein in de toekomst verlicht wordt. Dit zou volgens de partij een sfeerverhogend effect hebben. 

Het college van burgemeester en wethouders deelt die mening, zo werd vrijdag duidelijk uit antwoorden op vragen die het CDA eerder stelde. Het college is in principe bereid om met het kerkbestuur en omwonenden in overleg te gaan over mogelijke verlichting, maar de aanwezigheid van vleermuizen gooit roet in het eten.

Tijdens de renovatie van de toren zijn namelijk vleermuizen ontdekt aan de kant die het CDA graag verlicht wil hebben. De dieren zouden last kunnen krijgen van het licht. 

Het college laat weten dat er een onderzoek uitgevoerd wordt naar de vleermuizen. Pas wanneer het resultaat hiervan beschikbaar is, kan een besluit worden genomen.