Vrachtwagens Team Westland vertrokken naar Tourmalet

VideoDe vrachtwagens van Team Westland zijn gisteren met enkele deelnemers vanuit 's-Gravenzande naar Frankrijk vertrokken. Daar zal een grote groep Westlanders de Tourmalet op fietsen en wandelen voor het goede doel.

In de vrachtwagens worden onder andere de bagage, fietsen, eten, tafels en de bergauto van Team Westland vervoerd. Ook reist er een groep deelnemers mee.

Een van die deelnemers is Xander Vis. Hij had vlak voor het vertrek net te horen gekregen dat hij is geslaagd voor zijn mavo-diploma. Tijd om zijn tas aan de vlaggenstok te hangen, was er echter niet. Deze  moest namelijk direct gepakt worden voor de reis naar de Tourmalet, die hij met zijn zieke vader gaat maken. Ook de rest van de familie Vis doet mee: de broer en moeder van Xander zullen de berg te voet beklimmen.

Voor deelnemer Chris Hans van den Hout heeft de tocht een dubbele lading gekregen. Zijn vader is afgelopen vrijdag onverwacht overleden. Hij hoopt het verlies met zijn tocht naar de Tourmalet een plekje te kunnen geven.

Volledig scherm
Team Westland Still © Still