Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Vuurwerk: ‘Laat de mensen die dat leuk vinden en er verantwoord mee omgaan gewoon hun pijltje afschieten’

ColumnPersoonlijk heb ik nog nooit een gulden, laat staan een euro gespendeerd aan vuurwerk. Toch kan ik me voorstellen dat er mensen zijn die plezier beleven aan het afsteken van vuurpijlen en hoe al dat geknetter, geknal en gesis mag heten.

Daar is op zich ook niks mis mee, als je er maar verantwoord (en meestal betekent dat voorzichtig) mee omgaat. De meeste mensen houden zich ook keurig netjes aan regels, gebruiksaanwijzingen en veiligheidsvoorschriften, maar er is natuurlijk altijd een klein percentage geestelijk minderbedeelden dat met vuurwerk stunt en daarmee zichzelf en anderen in gevaar brengt. 

  1. Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’
    Play

    Agenten krijgen lesje inbreken: ‘Wat inbrekers kunnen, kunnen wij nu ook’

    Deuren forceren gaat nu nog met een politiesleutel, beter bekend als de ‘boem’. Met veel geweld wordt de deur kapot geramd om zo snel mogelijk binnen te komen bij een noodsituatie. Het gedwongen kapot moeten maken van deuren kost onder meer woningcorporatie Staedion veel geld. ,,Een deur vervangen kost ongeveer 1500 euro.’’ Om de kosten terug te dringen heeft de politie vandaag oefendeuren gekregen. Hierop oefenen ze inbraaktechnieken om de deuren zo min mogelijk te beschadigen, maar toch snel binnen te kunnen komen.

In samenwerking met indebuurt Westland