Schrijver Paul Waterman.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Paul Waterman. © Thierry Schut

Waarom hebben Westlanders een pesthekel aan Den Haag? Schrijver Paul Waterman weet het wel

Hagenaars vragen zich soms af waarom ze in de omgeving niet altijd populair zijn. Schrijver Paul Waterman weet waarom Westlanders een pesthekel hebben aan Hagenaars. ,,Al eeuwenlang wordt in Den Haag verteld wat ze in Westland moeten doen. Ze spelen daar al drie-, vierhonderd jaar de grote meneer. Westlanders werken zich te barsten en dan moeten ze geld afdragen.”

5 reacties

 • Paul Vis

  4 maanden geleden
  Het boek is een historische roman. Dwz een reactie uit een ver verleden. Kwam het uit Den Haag, dan zal een Hagenaar het wel gedaan hebben. Zo direct was het. Tegenwoordig weten we dat belasting heffen een Nederlandse zaak is, maar dat lag toen even anders Paul Waterman
 • W.A. Groenendijk

  4 maanden geleden
  Tja, een boek over Westlanders die een hekel aan een ander hebben? Je zou tientallen boeken kunnen schrijven over anderen die een hekel aan westlanders hebben. Er zijn een aantal kwalificaties waaraan menig westlander, maar niet allemaal , voldoen. Bot, geldzuchtig, eigengereid, zij strooien met gifstoffen, ze buiten hun werknemers uit, maar o, wat zijn ze werklustig en godvruchtig. Is dit waar? Ik weet het niet. Anderhalve kilo boek over hun onverdraagzaamheid. Bedenkelijk.
 • Theo Enthoven

  4 maanden geleden
  Westlanders worden ook onderdrukt door hun gemeente Dit mag niet dat mag niet Als tuinder jaren hart gewekt in deze gemeente Het tuinbouw perceel al meer dan 200 jaar van mijn familie Ben zelf 47 jaar tuinder geweest, mag op het perceel geen Alsca,s houden Wel 10 jaar gedoogd Toen kwamen er scholen ,gehandicapten en Senioeren kijken Het college heeft het kapot gemaakt Ik moest maar oprottenmet mijn Alpaca,s Daarna stuurde ze 2 x een gebied bemiddelaar om mijn perceel af te pakken Hoe brutaalook
 • Gerard Krist

  4 maanden geleden
  westlanders weken zich te barsten, nee een gewone arbeider zit lui in zijn stoel? een postbezorger door weer en wind is met een geslenter bezig? kom nou hoe zit het dan met die duizenden Polen die dagelijks met busjes naar het Westland gestuurd worden en voor een paar euro 12 uur per dag werken?
 • Frank Scholten

  4 maanden geleden
  Jammer dat de simpele zielen denken dat zij de enige zijn die belasting moeten betalen. Als Hagenees ben ik het zat de term "Den Haag" te horen alsof dat alle inwoners betreft. Bovendien zijn dat vaak dezelfde mensen die roepen dat de overheid iets moet oplossen. Verrassing, daar is geld (belasting) voor nodig.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Westland