Rob van Holstein heeft de strijd aangebonden met (zwerf)afval.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob van Holstein heeft de strijd aangebonden met (zwerf)afval. © Thierry Schut

Wateringer wil in een jaar tijd een miljoen stuks afval inzamelen

Eén miljoen blikjes en petflesjes inza-melen in één jaar tijd lijkt een onmogelijke opgave. Rob van Holstein uit Wateringen draait hier zijn hand niet voor om en start een offensief om Westland schoner te maken.

Hij roept daarbij wel de hulp in van minimaal 3333 Westlanders. Zaterdag 21 september, tijdens World Clean-up Day, trapt wethouder Leen Snijders af door de eerste honderd blikjes bij hem in te leveren.

Blikjes, fles en ander zwerfafval zijn een doorn in het oog van Rob van Holstein. De Wateringer wandelt bijna dagelijks naar Kwintsheul, waarbij hij het vuil oppakt. ,,Iedere wandeling kom ik met minimaal twintig stukken terug. Op straat en in de bosjes ligt te veel zwerfafval", vertelt Van Holstein, die als sociaal ondernemer bedrijven bijstaat op het gebied van marketing en communicatie.

Van Holstein raapt dagelijks afval op, maar desondanks heeft hij geen goed overzicht over de afvalproblematiek. Van Holstein is gestart met Schoon Westland - Gewoon doen, om Westlanders bewust te maken van het afvalprobleem waar hij dagelijks mee wordt geconfronteerd.

In samenwerking met indebuurt Westland