Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Waterings stel verdacht van hypotheekfraude

Het Openbaar Ministerie verdenkt een man (50) en vrouw (47) uit Wateringen van hypotheekfraude. Met vervalste werkgeversverklaringen zouden ze bij de bank een lening van 494.000 euro hebben gekregen.

De zaak kwam in 2016 aan het licht. De man wordt er ook nog van verdacht dat hij 20 kilo wiet in bezit had. Tijdens de doorzoeking van zijn woning zou de politie in de woning contant geld gevonden hebben dat mogelijk afkomstig is uit de hypotheekfraude. Het geld zou ook verdiend kunnen zijn met de wiet, zo vertelde de officier van justitie vandaag bij de rechtbank.

Het stel was niet op de zitting aanwezig. Hun advocaten betoogden dat het aangetroffen geld ook een legale herkomst kan hebben. De mannelijke verdachte had een gefortuneerde oom in de Verenigde Staten wonen, die hem geld toestopte. 

Geen verklaring

De man en vrouw hebben nog geen verklaring bij de politie afgelegd. Dat gaan ze binnenkort wel doen. De zaak komt binnen enkele maanden weer op zitting. De man moet zich dan ook verantwoorden voor het bezit van een vuurwapen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!