Volledig scherm
Mensen in een tram van HTM. © anp

Weer onderzoek naar tram tussen Westland en Den Haag

CDA Den Haag wil dat er weer een onderzoek komt naar een tramverbinding tussen Den Haag Zuid, Vroondaal en Westland. CDA Westland steunt de plannen. De gemeente Westland zei eerder dat er niet genoeg passagiers zijn om een dergelijke tramverbinding te kunnen financieren.

De Haagse gemeenteraad nam vorige week een motie aan, waarin de partij om een onderzoek vraagt naar een railverbinding tussen Den Haag en Westland. Volgens Daniëlle Koster, CDA-raadslid, hebben veel Haagse werkzoekende moeite om in Westland te komen. Daarnaast is de nieuwbouwwijk Vroondaal slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. 

,,Er komt een strategische agenda van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en wij en CDA Westland willen een signaal afgeven", zegt Koster. ,,Er wordt nu veel geïnvesteerd in de regio rondom Rotterdam, maar de focus moet naar het noorden worden verschoven.”

In 2017 bleek nog uit onderzoek dat een tramlijn tussen Den Haag Uithof en Naaldwijk op het drukste punt een bezetting zal hebben van 2450 reizigers per etmaal, terwijl 10.000 als minimum wordt beschouwd. 

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den Haag of Westland!

In samenwerking met indebuurt Westland