Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Werkgevers glastuinbouw balen van houding FNV over nieuwe cao

Werkgevers in de glastuinbouw vinden het erg jammer dat de FNV heeft aangegeven niet verder te willen onderhandelen over een nieuwe cao voor de sector. 

FNV Agrarisch Groen liet eerder deze week weten de inzet van de werkgevers voor een nieuwe cao in de glastuinbouw zó slecht te vinden, dat ze voorlopig niet meer aan tafel komt zitten. De bond roept de werkgevers op om met een nieuw voorstel te komen.

Ilse Lensink, de eerste onderhandelaar namens de werkgeversorganisaties in de glastuinbouw, snapt er niks van. ,,We hebben vorige week aan het einde van ons overleg zelfs vervolgafspraken gepland voor begin december en januari.” 

Goede oplossingen

Volgens Lensink zoeken de werkgevers naar goede oplossingen, waarbij het voor de werknemer zeker niet slechter hoeft te worden. ,,Werkgevers zouden graag zien dat werknemers meer nettoloon overhouden, maar de laatste jaren zijn door het overheidsbeleid de premie en belastingdruk alleen maar toegenomen”, zegt ze. ,,Wij hebben vakbonden opgeroepen dit samen met ons onder de aandacht te brengen bij de overheid.”

De onderhandelaar van de werkgevers zegt in elk geval door te gaan met de voorbereidingen voor de eerstvolgende onderhandelingsronde begin december.

De FNV zet voor de cao van 2020 in op 5 procent loonsverhoging, het mogelijk maken van vroegpensioen voor zware beroepen én de toepassing van één fatsoenlijk loongebouw.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland