Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Werkstraf voor chantage met seksfoto's

Johannes S. (47) uit Vlaardingen chanteerde twee jaar geleden een vrouw van middelbare leeftijd uit Monster door te dreigen seksfoto’s en filmpjes van haar op het internet te verspreiden en die ook naar haar werkgever te sturen. Alleen als de vrouw 1500 euro betaalde zou dat niet gebeuren.

Haagse politierechter veroordeelde de chanteur vandaag tot een werkstraf van 60 uren. Bovendien moet de man ook nog 250 euro aan smartengeld aan het slachtoffer betalen. Het OM had, naast het geldbedrag, 80 uur werkstraf geëist, maar dat vond de politierechter iets te zwaar.

Het slachtoffer leerde haar chanteur, vandaag zelf niet op zitting aanwezig, kennen via een datingsite. De volgende dag kwam het al tot een ontmoeting tussen de twee. Volgens de vrouw palmde de Vlaardinger haar helemaal in waarna ze hem een dag later foto’s en filmpjes van zichzelf stuurde. Daarop was te zien hoe ze seksuele handelingen bij zichzelf uitvoerde. Direct erop begon de chantage en betaalde de vrouw het geld. Maar ze deed ook aangifte. Bij de politie gaf de man, die van een uitkering leeft, direct de chantage toe. , Ik had het niet moeten doen en ben een klootzak’, verklaarde hij op het bureau.

Impact

Volgens het slachtoffer heeft ze nog steeds last van het gebeurde. ,, Ik kan er nog steeds niet over praten”, sprak ze haperend bij de rechter. “Door de impact en stress ben ik op slechte voet met mijn werkgever komen te staan.” Ze loopt in de ziektewet en zal later door een psychiater worden behandeld. ,, Ik wil dat het wordt afgesloten en dat ik het eindelijk kan gaan verwerken.”

De vrouw bleek de Vlaardinger ook nog eens 500 euro te hebben gegeven voordat de chantage met de porno begon. Dat geld zei de man nodig te hebben om één van zijn kinderen dat ziek zou zijn te verzorgen. De politierechter verwierp die schadeclaim van het slachtoffer. ,,Dat betaalde u vrijwillig”.