Volledig scherm
Peter Vermeer, eigenaar van Filmclub. © Thierry Schut

Werkstraf voor natte dieven Filmclub in De Lier

De politierechter veroordeelt twee Hagenaren voor de diefstal van een kluis uit de Filmclub in De Lier tot werkstraffen van 120 uur. Ze werden gepakt doordat de politie hun natte voetsporen kon volgen naar hun slaapplek.

Bij de Filmclub werd in 2016 een kluis met toegangskaarten, ruim 100 euro aan biljetten, 760 euro aan muntgeld en een hard disk gestolen. De politie zag natte voetstappen die leidden naar een woning aan de Anjer. In een kliko in de tuin lag de buit alsmede handschoenen en een breekijzer. Binnen sliepen drie mannen: de bewoner in zijn bed en beide verdachten op de grond. In de badkamer stond een tas met natte kleding. 

Justitie wilde de Hagenaars Massoed H. (27) en Ibrahim U. (38) aanvankelijk niet vervolgen, maar de eigenaar van de Filmclub stapte naar het Gerechtshof, omdat hij dat onrechtvaardig vond

Cola

Alleen Ibrahim U. is vandaag aanwezig. ,,Ik word als crimineel gezien, maar heb bij niemand ingebroken.” Zijn sok was vochtig geweest, omdat hij in de cola had gestaan. De verdachte verklaarde dat de bewoner een kennis was die hem een slaapplek aanbod, omdat hij dakloos was. De officier van justitie noemt dit een onzinverhaal. ,,De mannen zijn op slinkse wijze via bootjes in de winkel gekomen en ze zijn aangetroffen onder verdachte omstandigheden.”

Advocaat Ton Visser van verdachte Ibrahim U. wijst erop dat er geen DNA-match is. Verder zou zijn cliënt door een hernia niet over boten kunnen klimmen.

De politierechter oordeelt dat er voldoende bewijs is voor inbraak door beide verdachten en legt hen werkstraffen van 120 uur. Ook moeten ze de Filmclub 100 euro betalen voor de schade.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Westland en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Westland