Volledig scherm
Ondernemer Paul Verhoeven van Westbeach op het strand van Monster. © Thierry Schut

Westbeach mag tiende strandpaviljoen worden

Surfschool Westbeach op het strand van Monster mag het tiende strandpaviljoen langs de Westlandse kust worden. Een motie op initiatief van D66 om het beleid daarvoor aan te passen, werd vanavond in ruime meerderheid door de gemeenteraad aangenomen.

Ondernemer Paul Verhoeven van Westbeach is al zes jaar bezig om de juiste vergunningen daarvoor in de wacht te slepen en lijkt nu zijn zin te gaan krijgen. De kustvisie was wat dat betreft al in zijn voordeel, maar die werd niet vastgesteld omdat de gemeenteraad het daar niet over eens werd. De raad wil nu toch het beleid daarvoor aanpassen om de ondernemers aan de kust duidelijkheid te verschaffen.

Westbeach heeft een vergunningsaanvraag ingediend, maar moet die volgens burgemeester Bouke Arends nog aanvullen omdat die niet volledig is. Als dat wel het geval is, wil de gemeente de vergunning in behandeling nemen. Dan zou Verhoeven ook een horecavergunning kunnen krijgen, zodat hij onder meer barbecues kan houden. Dat doet hij nu ook, maar dat is dus niet legaal.

Om die reden kwam er ook een handhavingsverzoek binnen bij de gemeente en de burgemeester wil de handhaving pas opheffen als er concreet zicht is op legalisatie. Of de opgelegde dwangsom van 25.000 euro bij een overtreding van kracht blijft, liet de burgemeester vanavond in het midden. Overigens heeft Verhoeven tot 26 juli de tijd om dingen te veranderen. 

Niet bloeden, maar bloeien

,,Laten we van een bloeiend bedrijf geen bloedend bedrijf maken", sprak Remmert Keizer, fractievoorzitter van GemeenteBelang Westland, treffend. De gemeenteraad deelt in overgrote meerderheid die mening. 

Volgens wethouder Karin Zwinkels (CDA), verantwoordelijk voor de kust, worden er momenteel nog meer zaken uitgewerkt aan de kust, zoals het parkeren, een hellingbaan en de inrichting van de strandslagen. Ook komt er eerdaags een discussie over meer jaarrond strandpaviljoens.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland