Volledig scherm
De beoogde locatie aan de Weesperstraat waar het nationaal Namenmonument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust mag er komen. Dat is de uitkomst van een bodemprocedure die omwonenden hadden aangespannen. © ANP

Westland ‘adopteert’ 51 namen van slachtoffers holocaust

De namen van 51 slachtoffers van de holocaust worden door de gemeente Westland geadopteerd. Dat schrijft wethouder Piet Vreugdenhil naar aanleiding van schriftelijke vragen van D66 en het CDA. 

De gemeente maakt vijftig euro per naam vrij voor de 51 in Westland geboren personen (Wateringen 8, Naaldwijk 19, Monster 16 en ’s-Gravenzande 8), die geen (bekend) graf hebben. In Amsterdam verschijnt een namenmonument met de namen van Joden, Sinti, en Roma die vanuit Nederland zijn vervolgd en gedeporteerd. 

Ook andere Nederlandse gemeenten leveren een bijdrage. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

 1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
  PREMIUM
  Vak apart

  Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

  Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.
 2. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
  PREMIUM

  Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

  Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.

In samenwerking met indebuurt Westland