Boswachter Vivian van Leeuwen in de duinen.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Vivian van Leeuwen in de duinen. © Thierry Schut

Westland heeft een Nationaal Park naast de deur: ‘De natuur heeft hier écht pareltjes’

,,Westland? Dat hééft amper natuur!” Wie dat zegt vergeet dat de kustlijn van Westland onderdeel is van het (toekomstig) Nationaal Park Hollandse Duinen (NPHD). Van vandaag tot 3 oktober is het de week van de NPHD, met tal van activiteiten door heel Westland. 

 1. Geld voor kleine culturele initiatieven: maximaal 1500 euro per aanvraag

  Geld voor kleine culturele initiatie­ven: maximaal 1500 euro per aanvraag

  Verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciële organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren, kunnen daarvoor een subsidie aanvragen bij de gemeente Westland. Creatieve plannen waar geen geld voor is, komen in aanmerking voor de regeling kleine culturele initiatieven (KCI). Deze regeling wordt uitgevoerd door Westland Cultuurweb. Per initiatief is er maximaal 1500 euro beschikbaar.
 2. Bij eersteklasser DHC bleef na vorig seizoen één selectiespeler over: ‘Dit wordt een hele klus’
  PREMIUM

  Bij eersteklas­ser DHC bleef na vorig seizoen één selectie­spe­ler over: ‘Dit wordt een hele klus’

  Voor eersteklasser DHC is de oefenperiode begonnen, maar trouwe supporters van het eerste elftal zullen wel even moeten wennen. Hoe gaan de Delftenaren, waar na de uitloop in de zomer slechts één selectiespeler bleef, degradatie uit de eerste klasse ontlopen? Het lijkt op voorhand een onmogelijke opgave. ,,We moeten kunde en karakter proberen te koppelen en vooral begrip voor elkaar hebben.”