Volledig scherm
Fotobewerking AD. Kas in Westland, Duncan Laurence (winnaar Eurovisie Songfestival 2019) © Thierry Schut/AP

Westland laat van zich horen in Songfestivalhype: ‘Laat introductiefilmpje opnemen in kas’

Na veel gemeenten in Nederland die het Eurovisie Songfestival volgend jaar naar hun stad willen halen, laat nu ook Westland van zich horen. De lokale D66-fractie wil dat een van de  introductiefilmpjes van een deelnemende artiest in het Westland wordt opgenomen.

Nu zanger Duncan Laurence afgelopen de winst in de wacht heeft gesleept, moet Nederland volgend jaar het Eurovisie Songfestival organiseren. Het getouwtrek tussen gemeenten die het festijn willen binnenhengelen ken zijn weerga niet.

Het organiseren van het evenement is volgens D66-steunraadslid Maxim van Ooijen echter een stap te ver voor Westland, maar hij vindt toch dat de gemeente zich hard moet maken om deel uit te maken van het zangfestijn. En daar heeft hij al een plannetje voor bedacht: een van de introductiefilmpjes van een deelnemende songfestivalkandidaat moet worden opgenomen in de typische Westlandse kassen.

,,Het is traditie dat elk liedje wordt ingeleid met een kort filmpje dat iets moois of belangrijks van het gastland laat zien. Daar moet Westland gewoon bij zijn”, vindt hij. ,,Wat is er nu beter om te laten zien dan onze innovatieve tuinbouw?”

Tomatenkas

Van Ooijen vraagt dan ook aan de gemeente of die wil lobbyen om dit voor elkaar te krijgen. In 1980, toen het Songfestival in Den Haag werd georganiseerd, is het de gemeente immers ook gelukt: toen waren de Franse deelnemers in een tomatenkas te zien. Als het volgend jaar lukt, zou het betekenen dat zo’n 200 miljoen kijkers de Westlandse kas te zien krijgen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland