Volledig scherm
Ter illustratie © ANP XTRA

Westland Verstandig: ‘Snel meer politiemensen opleiden’

Het Westlandse gemeentebestuur heeft in de begroting een bedrag van een ton opgenomen dat ingezet gaat worden om beveiligingsbureaus in te schakelen vanwege de teruglopende bezetting van de politie. Dat geld moet volgens Westland Verstandig gebruikt worden om politiemensen op te leiden en snel in te zetten.

Zo doet de Rotterdamse politie het en de oppositiepartij ziet daar veel meer heil in. ,,Openbare beveiliging is een taak van de politie en niet van private beveiligingsbedrijven”, zegt fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. Beveiligers hebben bovendien ook maar beperkte bevoegdheden, stelt Duijsens. ,,Beveiligingsbedrijven kunnen bij evenementen worden ingezet ter ondersteuning van de politie, maar moeten niet als een soort ordedienst gaan optreden.”

Duijsens vreest dat het politiebureau in Naaldwijk in de toekomst naar Delft verkast en Westland straks nog maar een klein ‘filiaal’ van Delft is. Daarom is het volgens hem een goed idee als er meer politieagenten worden opgeleid om zo iets te doen aan het tekort aan blauw op straat.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland