Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Westland Verstandig wil opheldering over quickscan opvanglocaties arbeidsmigranten

Westland Verstandig wil opheldering over de quickscan van opvanglocaties voor arbeidsmigranten. Daarvoor dient het mogelijk een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) in bij het gemeentebestuur. In die quickscan wordt getoetst of voorgestelde opvanglocaties aan de voorwaarden voldoen.

Fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig wil de quickscan van de opvanglocaties voor arbeidsmigranten aan de Madeweg, de Boomaweg (beiden Monster) de Lange Broekweg (Naaldwijk), Verburch en de Vredebestlaan (beiden Poeldijk) onder ogen krijgen. ‘Uw college doet nogal geheimzinnig over die quickscans en geeft aan dat deze geheim zijn omdat het enkel ambtelijk adviezen zijn’, zo schrijft hij aan de raad.

Het lijkt er volgens hem op dit moment op dat de slager zijn eigen vlees keurt. ‘In de praktijk is het natuurlijk meer omdat uw college intensief betrokken is bij de realisering van arbeidsmigrantenhotels en dus voordat de quickscan wordt behandeld uw college al of niet via de destijds bestaande taskforce betrokken is bij het initiatief.’

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland