Volledig scherm
Westland4Air op de Weissensee. © Westland4Air

Westland4Air haalt op Weissensee recordbedrag op

Westland4Air heeft tijdens de Alternatieve Elfstedentocht over de Oostenrijkse Weissensee een recordbedrag opgehaald voor onderzoek naar de taaislijmziekte Cystic Fibrosis (CF). Na de tocht van 200 kilometer stond de teller op 36.000 euro, ruim acht procent van de totale opbrengst. 

Bovenop die 36.000 euro, meer dan het oorspronkelijke streefbedrag van 35.000 euro, komen de opbrengsten van de door Westlandse bakkers verkochte ‘Skate4Air-cake’.

Het opgehaalde geld was niet de enige primeur voor de vrijwillige schaatsformatie, die voor de achtste keer aan het evenement deelnam. Het team was met 22 deelnemers nog nooit zo groot en voor het eerst haalden alle schaatsers de eindstreep. ,,Sommigen van hen doen al jaren mee en kwamen dit keer voor het eerst over de finish”, aldus deelneemster en persvoorlichter Judith Barendse.

Hoofdlampjes

Ze genoot op het bevroren meer van het uitzicht en de sportieve prestaties voor het goede doel. ,,We startten ’s ochtends vroeg, toen het nog donker was. Sterren en de maan aan een donkere hemel en overal op het meer bewegende hoofdlampjes. Geweldig!”

De laatste ronde van de tien uur durende tocht was volgens Barendse de mooiste. ,,We maakten ons los van de grote groep en schaatsten met het team Westland4Air samen de laatste ronde. Nog één keer door deze bocht, nog één keer langs die scheur, nog één keer genieten van het uitzicht op die prachtig besneeuwde bergen.” 

In totaal werd er door de 37 deelnemende teams 437.000 euro opgehaald, waarvan dus 36.000 euro door het team uit het Westland. 

In samenwerking met indebuurt Westland