Volledig scherm
FC 's-Gravenzande viert de winst van de Sir Winston Cup, hun tweede prijs dit seizoen. De Westlanders versloegen DHC in de finale. © Haaglandenvoetbal.nl/france dobbe

Westlanders verslaan DHC en winnen Sir Winston Cup

De spelers van FC 's-Gravenzande vertonen dit seizoen het gedrag van een ekster. Zet een glimmende beker bij hen in de buurt en ze worden hongerig. Na de KNVB-districtsbeker ging zaterdagmiddag ten koste van DHC (3-2) de Sir Winston Cup mee naar het Westland.

Direct na de uitgebreide huldiging stapte Twan van Meerten met een grote glimlach van het podium waar ADO Den Haag-coryfee Lex Schoenmaker zojuist de Sir Winston Cup aan de spelers van FC 's-Gravenzande had overhandigd. Met een afstandsschot bezorgde de middenvelder zijn ploeg de 3-2 overwinning. Na de KNVB-districtsbeker ging er daardoor opnieuw een beker de prijzenkast in.

,,De ruimte die ik kreeg, verbaasde mij eerlijk gezegd wel. Voor mijn gevoel kon ik niets anders doen dan die bal schieten. Dus deed ik dat maar, aangezien ik geen zin had in een verlenging", zei de uitblinker breeduit lachend.

Voor DHC begon de eindstrijd op Houtrust aanvankelijk hoopgevend. De Delftenaren speelden de eerste vijftien minuten goed, al leverde dat niet direct grote kansen op. Gaandeweg de eerste helft merkte ook middenvelder Frank de Lange dat de krachten begonnen weg te vloeien bij de zondag-eersteklasser. ,,We waren niet meer fel genoeg. Het leek wel of de energie op was", sipte hij. De middenvelder zocht direct na het laatste fluitsignaal naar een oorzaak voor de terugval. ,,We hebben in de laatste drie nacompetitiewedstrijden goed gespeeld, alleen konden we dat in de eerste helft niet doorzetten."

DHC mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 1-0 stond. Zo kreeg Yuri Westhoff kansen genoeg om de marge te vergroten. Door de minimale voorsprong begreep FC 's-Gravenzande-trainer Richard Elzinga dat zijn ploeg het na rust nog weleens moeilijk kon gaan krijgen. ,,Daar kan je dan nog zo op hameren, maar toch maken zij gelijk", zei hij. Die gelijkmaker kwam van de voet van Jordy Brouwer, van wie nog altijd niet duidelijk is of hij volgend seizoen het DHC-shirt draagt. De aanvoerder heeft door laten schemeren misschien te stoppen met voetbal.

Conclaaf

Voordat er zaterdagmiddag aan de finaledag kon worden begonnen, moest de organisatie eerst in conclaaf met de organisatie van de Flynth Westland Cup. Ook voor dat toernooi had FC 's Gravenzande zich voor de finale geplaatst. Aangezien de finales op dezelfde dag stonden gepland, gaf FC 's Gravenzande de voorkeur aan het spelen van het 'Haagse' bekertoernooi. Dat er met het winnen van dit toernooi een geheel verzorgd trainingskamp kon worden gewonnen, zal in de beslissing zonder meer hebben meegespeeld.

Desondaks zagen Richard Elzinga en zijn spelers de kans op het winnen van nog meer zilverwerk in rook opgaan. ,,Dat is natuurlijk jammer. Vorig jaar verloren we drie finales en nu wordt ons de kans ontnomen om dit goed te maken. We hadden de finale bereikt en die willen we dan ook graag spelen", benadrukte Elzinga. Ook bij Twan van Meersen zorgde het niet spelen van de Westland Cup finale voor een zure nasmaak. ,,We hadden graag gespeeld. Al heb ik begrip voor het bestuursbesluit. Dit toernooi is toch groter in omvang."

BMT wint Halve Maan Cup

Voor de zaterdagformatie van BMT kwam er met het winnen van de Halve Maan Cup een feestelijk einde aan het seizoen. De ploeg van de naar GSC ESDO vertrekkende trainer Hassan Amhayi (foto) won het toernooi voor derde- en vierdeklassers nadat het in de finale Maasdijk met 3-1 versloeg. De Westlanders kwamen via Scott van de Graaf vroeg op voorsprong, maar stonden vijf minuten later al met tien man op het veld. Wouter Laan kreeg van scheidsrechter Henk Ruyl een rode kaart. Via doelpunten van Ali Sarikaya, Metin Bayram en Burak Sari trok BMT de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe.

Volledig scherm
Hassan EL Amhayi, trainer GSC Esdo © Aad Vanderknaap

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Dief van portemonnee Haagse muzikant Ed Struijlaart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’
    PREMIUM

    Dief van portemon­nee Haagse muzikant Ed Struij­laart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’

    Een van de dieven die in oktober de portemonnee van de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart pikten tijdens een optreden in Zwolle, is afgelopen donderdag in Den Haag opgepakt. Tijdens het optreden in de Odeon werd de portemonnee met pinpas van Struijlaart door twee dieven uit zijn kleedkamer meegenomen. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen een van de dieven via Instagram contact met hem zocht, zijn excuses aanbood en de pas naar Struijlaarts moeder stuurde.

In samenwerking met indebuurt Westland