Volledig scherm
Westlands Mannenkoor.

Westlands Mannenkoor geeft Pools kerstconcert, maar krijgt taal niet helemaal onder de knie

‘Lulajze Jezuniu, Jezus malusienki en Gdysie Chrystus rodzi’ zijn enkele liederen die het Westlands Mannenkoor zingt tijdens een kerstconcert op 11 december in de Naaldwijkse St. Adrianuskerk, speciaal voor Poolse arbeiders.

Wim Bouritius, lid van de pr-commissie van het Westlands Mannenkoor, zegt dat de koorzangers het Pools niet helemaal onder de knie krijgen, en dat zij daarom ‘fonetisch meezingen’.

,,Voor het echte werk hebben wij de Poolse ambassade benaderd en via deze weg wierven wij de Poolse sopraan Aldona Bartnik, die ook zal optreden. Van eigen bodem worden wij ook muzikaal ondersteund door het blaaskwintet High Five uit Honselersdijk.’’

Flyers

Al gauw nadat het Westlands Mannenkoor het programma had uitgedacht, werden er flyers gedrukt. Deze zijn neergelegd bij tientallen uitzendbureaus, grote tuindersbedrijven, winkeliers en op plekken waar Poolse kerkdiensten worden gehouden.

Quote

Het idee ontstond afgelopen voorjaar

Bouritius

,,Op deze manier bereiken wij de doelgroep’’, aldus Bouritius. ,,Het idee ontstond afgelopen voorjaar. Wij van het Westlands Mannenkoor dachten: er zijn enkele duizenden Polen in het Westland en het lijkt ons leuk om speciaal voor deze groep mensen een concert te geven. Zo kunnen we laten zien dat wij hen waarderen.’’ Voor de datum 11 december is bewust gekozen omdat de meeste Polen rond kerst naar familie gaan. ,,We willen natuurlijk zoveel mogelijk Polen de kerk in krijgen. Uiteraard is iedereen welkom. Burgemeester Arends heeft ook een kaartje.’’

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland