Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © ANP XTRA

Westlandse afvalenquête is zo lek als een mandje: ‘Meerdere keren invullen om uitkomst te beïnvloeden’

De afvalenquête waarin Westlanders kunnen aangeven hoe ze in de toekomst hun plastic, blik en drinkpakken (PBD) willen aanbieden, was een aantal dagen niet waterdicht. Je kon het formulier meerdere keren invullen om zo de uitkomst te beïnvloeden. 

De gemeente Westland stuurt deze maanden alle huishoudens in alle wijken een enquêteformulier over de wijze van plastic inzamelen. Dit jaar moeten inwoners hun afval meer gaan scheiden en ze krijgen zelf de keuze hoe ze hun PBD-afval gaan aanbieden. Ze kunnen kiezen uit een aparte PBD-minicontainer, een verzamelcontainer in de buurt of het afval op vaste momenten aanbieden in zakken aan lantaarnpalen. De meest gekozen optie wordt toegepast in de desbetreffende wijk.

  1. Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’
    PREMIUM
    even bellen met

    Zangdocent Iris (45) geeft online les: ‘Kreeg van een leerling te horen dat ik het hoogtepunt ben van zijn week’

    Al twaalf jaar geeft Iris van der Made vier keer in de week zangles. Bij de Dordtse muziekschool begeleidt ze kinderen tot ouderen in een individuele les. Bij Het Vak in Delft geeft ze groepslessen aan leerlingen in de leeftijd van twintig tot zestig jaar oud. Nu ze door de coronacrisis haar leerlingen niet meer kan zien, geeft ze haar lessen via internet.

In samenwerking met indebuurt Westland