Volledig scherm
Het Nederlandse team kwam in actie in Parijs. © NBOV

Westlandse bakker zonder prijs naar huis op WK Boulangerie, strafpunten voor Nederlands team

Het team met Nederlandse bakkers heeft geen prijzen gewonnen op het WK Boulangerie in Parijs. Gerard Vreugdenhil, van de gelijknamige bakkerij in Maasdijk, was ook onderdeel van de Nederlandse delegatie. 

Vanmorgen maakte de jury bekend dat China zichzelf wereldkampioen mag noemen. Japan werd tweede en Denemarken derde. Oranje stond niet op het podium. De Nederlanders hebben weliswaar alle vereiste producten kunnen maken tijdens de bakwedstrijd, maar ze kregen strafpunten omdat ze niet op tijd klaar waren. 

Hoewel het Nederlandse team geen prijs won, gaan de bakkers toch tevreden naar huis. ‘Je wilt altijd winnen, maar we hebben gedaan wat we konden. En de concurrentie is hier moordend. De winnende landen zijn de afgelopen periode dag in dag uit aan het trainen gegaan. Dat is voor ons helaas niet mogelijk geweest’, laten we ze weten. 

Volledig scherm
Gerard Vreugdenhil © NBOV

Het Nederlandse team bestond naast Maasdijker Gerard Vreugdenhil uit Meester Boulanger Mark Plaating, Roel Tegels en coach Hans Som. Iedereen had een taak. Vreugdenhil was verantwoordelijk voor de viennoiserie producten, zoals de croissants. Maar er moest ook een sierstuk worden gemaakt. Nederland maakte een oude platenspeler van bakproducten. Het centrale thema van het kampioenschap was ‘muziek'. 

Vreugdenhil kwam zondag in actie met zijn team. Hij is achteraf ‘redelijk’ tevreden. Vanwege de drukke decembermaand liet de voorbereiding te wensen over en had hij niet alle receptuur in zijn hoofd. ,,De Aziatische landen hebben vaak een veel betere voorbereiding. Wij doen alles tussen ons normale werk door, maar voor hen is aanzien en zo’n prijs erg belangrijk en zij worden daarvoor vrijgemaakt”, zei hij eerder tegen het AD. 

In samenwerking met indebuurt Westland