Volledig scherm
Een van de dieven de spiegels uit de dure auto's wegneemt. © Politie.nl

Westlandse dief die dure spiegels rooft op beeld vastgelegd

De dief die in de nacht van 2 december autospiegels bij de Henry Hudsonstraat in De Lier heeft gestolen, is op bewakingsbeelden vastgelegd. De beelden worden vanavond in tv-programma Team West uitgezonden. De politie is op zoek naar hem.

Op de beelden is te zien hoe de man zijn slag slaat in De Lier. De gedupeerde van deze roof was een week eerder ook al slachtoffer van spiegeldiefstal.

Het Westland wordt al maandenlang geteisterd door dieven die het hebben voorzien op voornamelijk dure autospiegels. In januari van dit jaar alleen al is 24 keer aangifte gedaan door gedupeerden. In juli vorig jaar maakte de politie bekend dat het zelfs de meestvoorkomende misdaad in de gemeente was gedurende die maand.

Vijf keer

De dieven kiezen auto’s van a-merken als Audi, Mercedes en BMW uit omdat deze vaker elektrotechnische toevoegingen, zoals led-verlichting of dode hoek-detectie, in de spiegels hebben. Deze kunnen voor veel geld worden doorverkocht. Bij een inwoner van De Lier zijn inmiddels al vijf keer de spiegels van zijn Mercedes meegenomen. 

In samenwerking met indebuurt Westland