Volledig scherm
PREMIUM
Jeffrey Vermeulen, Kenny van Dijk, Milo Hoek en Mike Damen de bouwsteiger voor hun huis. © Thierry Schut

Westlandse jongeren gaan creatief om met huizentekort

Als je alleen geen hypotheek kan krijgen, doe je het gewoon samen. Vier vrienden maken van een oude kistenfabriek vier appartementen.

Quote

Appartemen­ten of starterswo­nin­gen beginnen bij 240.000 euro. Dat kan je alleen gewoon niet betalen

Milo Hoek (26)

Milo Hoek (26), Mike Damen (25), Jeffrey Vermeulen (25) en Kenny van Dijk (27) zijn zoals veel andere Westlandse jongeren. Ze hebben altijd gewerkt naast hun studie, hebben inmiddels een vaste baan met geld op de spaarrekening, maar als ze als alleenstaande bij de bank aankloppen voor een hypotheek, komen ze van een koude kermis thuis. Een hypotheek is totaal onmogelijk of de adviseurs komen met bedragen waar je in Westland misschien net een garagebox voor kan krijgen.

,,Het is gewoon allemaal te duur", zegt Milo. ,,Als alleenstaande is het lastig om iets betaalbaars te vinden. Appartementen of starterswoningen beginnen bij 240.000 euro. Dat kan je alleen gewoon niet betalen." Een ander heeft nog geprobeerd om een starterswoning te krijgen bij de nieuwbouwwijk Dijckerwaal. ,,Maar daar kwam ik niet doorheen. Je moet ingeschreven staan bij de gemeente en ik werd uitgeloot."

In samenwerking met indebuurt Westland