Volledig scherm
De maquette die Roos Vollebregt ontwierp voor haar eindexamenproject. © Foto Roos Vollebregt

Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

Roos Vollebregt is genomineerd voor de Woonmall Publieksaward met haar ‘interieur van de toekomst’. Voor haar eindexamenproject aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam ontwierp de 20-jarige ‘geboren en getogen Westlander’ een Westlands restaurant, waar ook nog eens Westlands gegeten kan worden. ,,Héél Westlands”, lacht zij. ,,Maar zoiets bestaat nog niet. En ja, daar is nood aan. Westland staat bekend om het eten wat daar geproduceerd wordt. Tot mijn verbazing zie je dat nog in geen enkel restaurant terug.”

Volledig scherm
Roos Vollebregt © Roos Vollebregt

Wat betreft de locatie liet Vollebregt haar oog vallen op het voormalige schoenmakershuisje aan het marktplein in ’s-Gravenzande. ,,Het betreft een fictief project”, zegt zij. Dit betekent niet dat de studente, die inmiddels student-af is, geen rekening hield met de wettelijk geregelde monumentenzorg. ,,Alle muren blijven staan. Wel wil ik, om de Westlandse sfeer terug te laten komen, er een soort staalconstructie omheen bouwen. Wie aan het dineren is, waant zich als het ware in de kas. Dat lijkt me heerlijk.”

Aan Westland Verstandig, momenteel eigenaar van het pand, heeft Vollebregt haar plan nog niet voorgelegd. ,,Dat ga ik binnenkort eens doen. Misschien gaan ze wel overstag”, zegt zij lachend.

Het eindexamenproject van Vollebregt staat tot en met 22 september opgesteld in het Atrium van de Woonmall Alexandrium. Net als de werkstukken van andere jonge meubelontwerpers en interieurstylisten van het HMC hout- en meubileringscollege . Tot die dag kan er gestemd worden via www.woonmallalexandrium.nl/stem-op-uw-favoriete-ontwerper/

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland