Volledig scherm
Vertegenwoordigers van BASF Vegetable Seeds/Nunhems BV, LANS Groep, Koppert Cress BV, Lentiz onderwijsgroep en Wageningen Universiteit tekenden de intentie om deel te gaan nemen aan het agripark in het Chinese Jiashan. © Rolf van Koppen

Westlandse telers doen mee in China

Drie Nederlandse telers en twee onderwijsinstellingen hebben zich aangesloten bij het agripark in het Chinese Jiashan. Nederland en China gaan de komende jaren samenwerken op dit park, dat 400 hectare groot is. 

De bedrijven Lans Groep, Koppert Cress en BASF Vegetable Seeds Nunhems BV, alle drie met vestigingen in Westland, evenals Lentiz Onderwijsgroep en de Wageningen Universiteit, gaan nu ook meedoen in China. Dutch Greenhouse Delta is de Nederlandse aandeelhouder in het samenwerkingsverband en vertegenwoordigt hiermee ruim twintig partners. 

In de nog te bouwen kassen wil het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kunnen vers voedsel, bloemen en planten geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce bedrijven als Alibaba direct op de Chinese markt worden afgezet. 

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox?Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland