Op het Westlandse strand is bij de Zandmotor sinds vrijdag een Westlandse vlag gehesen. Deze nieuwssite ging op onderzoek uit wie erachter zit.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het Westlandse strand is bij de Zandmotor sinds vrijdag een Westlandse vlag gehesen. Deze nieuwssite ging op onderzoek uit wie erachter zit. © Thierry Schut

Westlandse vlag wappert sinds kort op de Zandmotor: Wat is hier aan de hand?

Praat meeHij stond er vorige week opeens, de Westlandse vlag op de Zandmotor. Wapperend in de wind laat de tweekleur van zich horen: Hier ben je in het Westland. Dit strand is niet van ‘iedereen’, maar van de Westlanders. Wilde iemand het territorium afbakenen of is het een logische oplossing voor een praktisch probleem? 

1 reactie

  • Piet Noort

    1 jaar geleden
    Ik had verwacht dat TU Delft hier wel de meeste rechten op zou eisen. Als het geld van de onderzoeken die hier door studenten en promovendi zijn uitgevoerd opgeteld wordt loopt het eindbedrag in vele miljoenen euro's ! Daarnaast is getracht door prof. dr. Marcel Stive en dr. Ronald Waterman, twee TU Delft coryfeeën, om hun naam aan dit nieuwe land te verbinden. Deze testcase, waarvan gedacht werd dat het veel eerder zou weg spoelen, wordt als exporthandelswaar door zandhandelaren gepromoot !