Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenteraad van Westland © Thierry Schut

Wethouder Vreugdenhil wil van geen wijken weten

Het nieuwe systeem van kijken naar het resultaat in plaats van het aantal uren dat nodig is om een huis schoon te houden zal in elk geval tot 2021 worden gehanteerd. Niet alleen omdat de meerderheid van de gemeenteraad zich achter wethouder Vreugdenhil schaart, maar ook omdat de gemeente daar simpelweg contractueel aan vast zit.

Er werd gisteravond tijdens de eerste vergadering van de raadscommissie maatschappelijke omgeving na het zomerreces weer geruime tijd over dit hoofdpijndossier gediscussieerd. Over twee weken zal het ook weer terugkeren tijdens een raadsvergadering. Een aantal oppositiepartijen, waaronder met name Westland Verstandig (WV) en GemeenteBelang Westland, ziet veel liever dat het oude systeem van het aantal uren hulp in de huishouding gehanteerd blijft worden bij de bijna 1700 cliënten in Westland die daar recht op hebben. Maar dat gaat niet meer gebeuren.

  1. Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

    Westlandse studente valt in de prijzen met restaurant voor en door Westland

    Roos Vollebregt is genomineerd voor de Woonmall Publieksaward met haar ‘interieur van de toekomst’. Voor haar eindexamenproject aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam ontwierp de 20-jarige ‘geboren en getogen Westlander’ een Westlands restaurant, waar ook nog eens Westlands gegeten kan worden. ,,Héél Westlands”, lacht zij. ,,Maar zoiets bestaat nog niet. En ja, daar is nood aan. Westland staat bekend om het eten wat daar geproduceerd wordt. Tot mijn verbazing zie je dat nog in geen enkel restaurant terug.”

In samenwerking met indebuurt Westland