Volledig scherm
Bondscoach Sarina Wiegman van de OranjeLeeuwinnen © ANP

Wiegman, Orie en Vurens in de race voor titel Westlands sportcoach van het jaar

Jac Orie (schaatsen), Sarina Wiegman (voetbal) en Edwin Vurens (voetbal) zijn genomineerd voor de titel Westlands sportcoach van het jaar 2019, zo maakte de gemeente Westland vandaag bekend.

De in Monster wonende Sarina Wiegman is al jaren succesvol als coach van de Oranje voetbalvrouwen. Op het wereldkampioenschap pakte Oranje onder leiding van de geboren Haagse zilver door een nederlaag in de finale tegen Verenigde Staten. Wiegman werd in december ook al gekozen tot Haags sportcoach van het jaar. 

Jac Orie (Poeldijk) pakte als coach van schaatsgrootheden als Sven Kramer, Ireen Wüst en Patrick Roest veel medailles. Hij werd al meerdere keren gekozen tot Nederlands sportcoach van het jaar en is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Eerste klasse

De derde genomineerde voor de titel sportcoach van het jaar is Edwin Vurens (Nootdorp), die met het eerste voetbalteam van VELO naar de eerste klasse promoveerde. In de afgelopen vier seizoenen promoveerde hij met zijn team liefst drie keer. 

De handbalsters van Quintus 1 (Kwintsheul), korfballers van Valto 1 in De Lier en de voetballers van VELO 1 (Wateringen) zijn genomineerd in de categorie sportploeg van het jaar. Quintus bereikte de halve finale van de Europa Cup, werd tweede in de eredivisie en won de landelijke beker. Valto pakte het kampioenschap in de eerste klasse zaal. 

G-sporter

Eerder al werden de namen van de genomineerden voor sportman, sportvrouw, sporttalent en G-sporter bekendgemaakt

De winnaars worden op donderdag 30 januari 2020 tijdens het Westlands sportgala in WestlandTheater De Naald in Naaldwijk bekendgemaakt.

In samenwerking met indebuurt Westland