Aad van Uffelen in een bloeiende berm, waar ook onkruid groeit. Het is goed voor de biodiversiteit en goedkoper in het onderhoud, meent de vrijwilliger van Natuurlijk Delfland.
Volledig scherm
PREMIUM
Aad van Uffelen in een bloeiende berm, waar ook onkruid groeit. Het is goed voor de biodiversiteit en goedkoper in het onderhoud, meent de vrijwilliger van Natuurlijk Delfland. © Thierry Schut

Woede over het verwilderde Westland: stekelbosjes, natte voeten en schade

Praat meeWelig tierend onkruid is binnen enkele weken uitgegroeid tot een grote ergernis in Westland. Bij de gemeente regent het klachten en Westland Verstandig heeft al diverse keren raadsvragen gesteld over de gebrekkige staat van onderhoud. Volgens de wethouder is de overlast vooral het toevallige gevolg van een warm en vochtige voorjaar. Critici denken daar anders over. ,,Westland heeft veel te weinig geld over voor groenbeheer.”

7 reacties

 • Marijke Piekar

  2 maanden geleden
  Groenonderhoud is vakwerk. Nu staat alles hoog en straks komt er weer een maaier en maait alles plat... dat is dus geen vakwerk maar achter een bureau verzonnen door een leek.
 • Sietske Eerens

  2 maanden geleden
  Kwestie van prioriteiten stellen. Bij ons wordt elke twee weken de graskant gemaaid. Nergens voir nodig. Lsar die gewoon natuurlijk zoals hij is en 2 keer maaien. Goed voor de diversiteit. Verder komen ze langslopen met een onkruid brander. Zonde van de tijdven het geld. De man loopt langs aait het onkruid met vuurven loopt doir. Soms niet eens geschroeid. Zoek uit waar wel of niet onkruid wegmoet. ( Speeltuintjrs etc. Laat sloitkanten lekker zitren ook binnen een woonwijk
 • Jan Zuijderwijk

  2 maanden geleden
  Het is inderdaad erg, ook in de Zwarte hoek. Normaal over de stoep lopen is her en der niet mogelijk. De ploeg die via de gemeente Westland voor het onderhoud zorgt, heeft mensen in dienst die hele armen vol vuil weghalen, maar het even verder van de straatkant af weer in deze zelfde bosjes terug gooien. Ik denk niet dat dat de bedoeling is. Aan de voorkant eruit trekken en iets verderop er weer ingooien. Annie
 • Joke Sepers

  2 maanden geleden
  Ik schaam me voor hoe het groen erbij staat. Ook nog gevaarlijk. De heg aan de Madeweg is zo hoog dat je geen zicht hebt op de weg.Joke Sepers.
 • de Jong

  2 maanden geleden
  Moeilijk te begrijpen dat een Gemeente waar zoveel moois geteeld wordt, waaraan zo veel verdiend wordt, zo'n slecht onderhoud heeft van haar 'groen'. Hulde voor de acties ondernomen door burgers zelf. Waarschijnlijk zijn er veel gepensioneerden (tuinders) die best een steentje willen bijdragen aan het onderhoud van de platsoenen in hun buurt. Kan hiervoor niet een soort organisatie opgezet worden zoals de 'Buurt preventie', maar dan nog meer lokaal, voor het groen onderhoud ? Rol voor VITIS ?
 1. De Scheveningse boekhandelaar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur
  PREMIUM
  Van wieg tot graf

  De Schevening­se boekhande­laar Han den Dulk werd dé specialist van Indische literatuur

  Han den Dulk was de zoon van een Scheveningse boekhandelaar met een boekwinkel op de Westduinweg. Het gezin woonde boven de zaak, totdat ze van de Duitsers plaats moesten maken. De vrede kwam net op tijd voor Han, die aan het eind van de oorlog zwaar ondervoed was. Deze keer in de rubriek Van Wieg tot Graf het levensverhaal van Han den Dulk (25 februari 1933 – 9 september 2021).

In samenwerking met indebuurt Westland