Thuis
Volledig scherm
Thuis © Jaco Eeltink

Wonen tussen het glas: een oase of de hel?

De foto’s van Jaco Eeltink van huizen tussen het glas roepen veel reacties op Facebook op. Voor hem is het thuis. Anderen vinden het spuuglelijk. 

CDA-raadslid Jaco Eeltink is geboren en getogen tussen de Westlandse kassen. Die situatie bleek een bron van inspiratie voor een fotoserie.  ‘Thuis’, luidt een titel van een foto. Op het beeld is inderdaad een huis te zien. Al gaat dit bijna op in de glaszee die eromheen staat. 

Het is een van de vele platen die Eeltink schoot van ‘eenzame Westlandse woningen’. Haast verloren staan ze tussen de kassen. ,,Wonen gecombineerd met werken – dat is thuis”, zegt Eeltink. ,,Ideaal is het niet, wel voelt het vertrouwd.”

De reacties die Eeltink op zijn foto’s kreeg zijn net zo tweeledig. Ze variëren van ‘afschuwelijk’ tot aan ‘oase’. Het CDA-raadslid vindt het een interessant gegeven. ,,Zou er een link te leggen zijn tussen waardering en iemands achtergrond? Het zou mij niet verbazen als mensen die al lang in het Westland wonen, positiever reageren. In tegenstelling tot ‘nieuwe Westlanders’ zijn zij gewend aan de woonomgeving.”

Thuis
Volledig scherm
Thuis © Jaco Eeltink

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In samenwerking met indebuurt Westland