Volledig scherm
Het gebouw van basisschool de schakel staat leeg sinds het samengaan met de zevensprong © Foto: Thierry Schut

Woningen in zicht op plek basisschool De Schakel in Maasdijk door sloop

De sloop van basisschool De Schakel in Maasdijk komt in zicht en daarmee ook de komst van nieuwe woningen op de locatie aan de Kerkhoflaan 1.

De gemeente Westland gaat naar verwachting aan het eind van het eerste kwartaal van volgend jaar beginnen met het inventariseren van asbest in het leegstaande pand. Het zal dan hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk zijn om direct een deel te saneren. Hierna wil de gemeente gaan slopen. Zodra bekend is wanneer de sloopwerkzaamheden precies beginnen, zal de gemeente de omgeving  informeren.

De gemeenteraad wordt volgende maand gevraagd om geld beschikbaar te stellen zodat de asbestinventarisatie uitgevoerd kan worden en aansluitend het pand tegen de vlakte kan. Gelijktijdig worden er gesprekken gevoerd met een ontwikkelaar. 

Bestemmingsplan

Om de woningen te kunnen bouwen die in de plaats komen van het schoolgebouw moet de gemeente het bestemmingsplan veranderen. Er wordt dan ook een informatiebijeenkomst voor de omgeving en belanghebbenden gehouden. Daar krijgen ze aan het eind van het eerste kwartaal 2020 een brief over.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Westland