Volledig scherm
Het pand van WOS Media © GoogleStreetview

WOS voor sommigen onbereikbaar: Raad maakt zich zorgen

LPF Westland maakt zich zorgen over het bereik van de Westlandse Omroep Stichting (WOS). De lokale televisie-uitzendingen worden sinds maandag 6 januari bij Caiway alleen nog maar in HD uitgezonden.

‘Daardoor kun je ons nog scherper zien. Maar let op! Indien de apparatuur waarmee jij kijkt niet geschikt is voor HD kun je ons mogelijk vanaf 6 januari niet meer ontvangen’, schrijft de omroep op haar website. Gevolg daarvan is dat teletekst bij de WOS is vervallen.

Abonnees van KPN, Ziggo, Telfort, XS4All en T-Mobile kunnen de zender alleen in de standaardkwaliteit zien. De WOS zond op haar website video’s al in HD uit.

Subsidie

‘Een mooi streven’, schrijft John Witkamp namens de LPF. ‘Ware het niet dat er behoorlijk wat aansluitingen van TV-abonnementen via Caiway lopen en niet alle mensen de beschikking hebben over een smart-tv of de modernste decoder.’

De gemeente verstrekt jaarlijks een subsidie van ‘circa’ 325.000 euro aan de WOS, ‘verwacht mag worden dat voor deze bijdrage als minimumeis geldt dat iedere inwoner van Westland de tv-uitzendingen dan ook moet kunnen ontvangen’. De partij stelt voor mensen zonder goede apparatuur vanuit de subsidie te compenseren. 

In samenwerking met indebuurt Westland