Volledig scherm
Ter illustratie. © EPA

Wulps feestje knakt carrière bloemenman

Wat een feest moest zijn voor 12,5 dienstjaren bij bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk is voor een werknemer uitgedraaid op zijn ontslag.  Hij trakteerde zijn collega's op de werkvloer op een optreden van een stripper en dat kwam hem duur te staan.

De 59-jarige werknemer kreeg in december van zijn werkgever een klein geldbedrag omdat hij 12,5 jaar in dienst was. Hij had afgesproken dat hij daarvan een paar collega’s zou uitnodigen en hen zou trakteren op een broodje kroket of een kopje soep.

Die versnaperingen werden echter niet geserveerd. De circa dertig uitgenodigde collega’s én andere aanwezigen werden verrast door een vrouwelijke stripper die alles in de strijd gooide tijdens haar stripact. Ze stripte, danste op de schoot van de werknemer, deed wat kledingstukken van hem uit en verdween samen met hem onder een doek. De collega’s kwamen er ook niet zonder kleerscheuren vanaf. Ze danste en stripte op tafel en vroeg hun om haar billen in te smeren met olie, slagroom van haar lichaam af te likken en haar te slaan met een zweepje.

Bovendien had de man zijn eigen geluidsset meegenomen om daarmee ten overstaan van al zijn collega’s eens en voor altijd duidelijk te maken wat voor slechte werkgever FloraHolland wel niet zou zijn.

Nieuwe baan

FloraHolland vond deze viering buitensporig en riep de man op het matje. Tijdens dat gesprek ontkende de werknemer dat hij de stripper had ingehuurd en zei dat een klant dat had gedaan. Het bedrijf startte alsnog een ontbindingsprocedure.

Dat schoot de werknemer in het verkeerde keelgat. Hij besloot FloraHolland voor de rechter te slepen. Daar ving hij echter bot, zo bleek uit de deze week gepubliceerde uitspraak. De rechter oordeelde dat het vertrouwen van de werkgever is beschadigd, mede omdat de man toch echt zelf de stripper had geregeld en een negatieve speech had gegeven.

In samenwerking met indebuurt Westland