Loannis Araptsidis en Alexandra Alaverdova moesten werkdagen maken van twaalf uur in een Westlandse kas en kregen uiteindelijk maar 6 euro per uur. Voor overuren of werken tijdens feestdagen werden ze niet uitbetaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Loannis Araptsidis en Alexandra Alaverdova moesten werkdagen maken van twaalf uur in een Westlandse kas en kregen uiteindelijk maar 6 euro per uur. Voor overuren of werken tijdens feestdagen werden ze niet uitbetaald. © Fred Leeflang

Ze kwamen naar Nederland voor een beter leven, maar raakten gevangen in slechte arbeidsomstandigheden

Loannis en Alexandra kwamen naar Nederland voor een beter leven, maar werden uitgebuit en voelen zich ‘gevangen’ door hun werkgevers. Eerst in een Tilburgs restaurant  en daarna bij een ’s-Gravenzandse tuinder. „Ik heb spijt dat ik ooit naar Nederland ben gekomen.”

 1. ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’
  Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie

  ‘Zeg maar niet dat je lesbisch bent, mannen moeten nog steeds met je kunnen flirten’

  Vandaag is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor geweld en discriminatie tegen lhbti+’ers. Want pesterijen en intimidatie zijn nog steeds dagelijks de werkelijkheid, ook op de werkvloer. En dat houdt veel Nederlanders tegen in hun klim op de carrièreladder. Remco Boxelaar van kennisplatform Corporate Queer hoopt daar met een speciaal leiderschapsprogramma verandering in te brengen.

In samenwerking met indebuurt Westland

 1. 'Als je er niet over praat, blijft dit altijd een issue'
  Play

  'Als je er niet over praat, blijft dit altijd een issue'

 2. Wilders noemt formatie 'politieke poppenkast': 'Kiezer wil centrumrechts'
  Play

  Wilders noemt formatie 'politieke poppen­kast': 'Kiezer wil centrum­rechts'