Volledig scherm
Voorburger Sybrand Buma is de nummer 1 op de kandidatenlijst van het CDA. © anp

Zes kandidaten uit Haagse regio op kieslijst CDA

Vier Hagenaars en één Westlandse staan op de vandaag gepresenteerde lijst met CDA-kandidaten voor de Tweede Kamer. De lijst wordt aangevoerd door nog een streekgenoot: Voorburger Sybrand Buma.

Volledig scherm
Wiljan Vloet in 2008 als trainer van ADO. © Guus Schoonewille
Volledig scherm
Chris van Dam. © Openbaar Ministerie
Volledig scherm
Karin Zwinkels steekt haar duimen omhoog als de uitslag van de raadsverkiezing 2014 in Westland bekend wordt: haar partij wint. © Thierry Schut

Afgezien van lijsttrekker Buma zijn geen regiogenoten te vinden onder de eerste tien kandidaten. Chis van Dam is de eerste Hagenaar op plek 12. De 52-jarige Vogelwijker is sinds februari plaatsvervangend hoofdofficier bij het Openbaar Ministerie in Den Haag. Verder staan Wytske de Pater (plek 21), Marischa Kip (plek 32) en oud-raadslid Gert-Jan Bakker (plek 46) uit Den Haag op de CDA-lijst.

De Westlandse CDA-fractievoorzitter Karin Zwinkels (53) is ook voorgedragen en staat op plek 30.

Vloet
Opvallend is de naam van oud-ADO-trainer Wiljan Vloet op plek 43. De huidig FC Den Bosch-trainer beschouwt zich echter als lijstduwer, zegt hij in het Brabants Dagblad.

De lijst is nog niet definitief. De CDA-afdelingen kunnen nog wijzigingen indoenen. Op het najaarscongres van de partij in november wordt de definitioeve kandidatenlijst vastgesteld.

In samenwerking met indebuurt Westland