Zijn puberezels Billy en Jamie waardige opvolgers van legendarische Mien?

VIDEOHet is alweer drie jaar geleden dat Poeldijks meest geliefde ezel Mien overleed. De ezel die in elke kerstvoorstelling en levende kerststal schitterde, had lang geen opvolger. Tot nu, want kinderboerderij Kiboe heeft nieuwe dieren: mini-ezels Billy en Jamie. 

Het zijn eigenlijk pubers. Ezels kunnen 25 tot 30 jaar oud worden en Billy en Jamie zijn 8 en 9 jaar oud. Wie 8 is en wie 9 weet beheerder Marjolein van der Wilk niet precies, maar dat doet er ook niet echt toe. Ze houdt ze uit elkaar door te kijken naar het postuur. ,,Billy is wat groter en Jamie heeft lichtere oren’’, legt Van der Wilk uit terwijl ze de verschillen aanwijst. De donkerbruine dieren dartelen vrolijk rond op het terrein van kinderboerderij Kiboe in Poeldijk. De regen kan hun humeur niet verpesten.

De twee beesten zijn kakelvers voor Poeldijk. Althans, afgelopen november zijn ze definitief komen ‘wonen’ bij Kiboe. ,,Maar de meeste kinderen komen nu het lente wordt pas weer kijken. Dus Poeldijk maakt nu pas kennis met ze’’, aldus Van der Wilk. ,,Toen het onlangs zulk mooi weer was, stond het hier vol met kinderen. Ze vonden het echt heel erg leuk.”

In samenwerking met indebuurt Westland