Volledig scherm
Jane en Rosa dragen een kraag die hun nek stevigheid biedt. © Jane en Rosa Blaauw

Zusjes eindelijk op lijst voor levensreddende operatie, maar komen nog een ton tekort

De zussen Jane en Rosa Blaauw, die aan een bindweefselaandoening lijden, hebben de datum van hun operatie die hun leven moet redden vastgelegd. Alleen komen zij daarvoor nog wel een ton te kort.

,,Als het geld bij elkaar is, kunnen ze 20 en 21 april worden geopereerd. De datum moest koste wat het kost worden vastgelegd”, begint Monique. De moeder van Jane en Rosa vertelt hoe de gezondheid van haar dochters de afgelopen weken verslechterde, ,,Jane had zoveel pijn dat ze de hele dag op bed lag. Het enige wat ze uit kon brengen was: ‘Help, help, help me nou’. Als ik haar aanraakte, crepeerde ze. Ook pijnstillers hielpen niet.”

Het lijden van haar dochters is ondraaglijk, vertelt Monique. ,,De situatie werd met de dag nijpender. We konden echt niet langer wachten.”

De behandeling, die zo’n 160.000 euro kost, vindt plaats in Barcelona. In Nederland kunnen de zussen niet geholpen worden. Het is een zware operatie van zo’n 8 uur, maar wel de enige kans om te overleven.

Weekkalenders

Om het geld bij elkaar te krijgen, startte het gezin in juli een crowdfundingsactie. Die heeft tot op heden 60.000 euro bijeen gebracht. Momenteel komen zij dus nog 100.000 tekort. ,,Het wordt heel spannend. Morgen sta ik bij ons in de Albert Heijn om weekkalenders te verkopen. Ook ben ik alles en iedereen aan het afbellen voor een donatie. Ik zet alles op alles om het bedrag bij elkaar te krijgen.”

In samenwerking met indebuurt Westland