Een medewerker van het Hoogheemraadschap van Delfland meet de waterkwaliteit.
Volledig scherm
Een medewerker van het Hoogheemraadschap van Delfland meet de waterkwaliteit. © Foto: Thierry Schut

Zware gewasbeschermingsmiddelen vanaf volgend jaar verboden: Waterschapspartij doet vreugdedansje

De Algemene Waterschapspartij Delfland heeft een vreugdedansje gedaan nu bekend is geworden dat het vanaf volgend jaar afgelopen is met alle gewasbestrijdingsmiddelen waar het zware middel imidacloprid inzit. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft bepaald dat alle producten die imidacloprid bevatten vanaf 1 januari 2022 verboden zijn.

 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Kostbare warmteleiding op komst, maar wie gaat al die energie straks afnemen?
  PREMIUM

  Kostbare warmtelei­ding op komst, maar wie gaat al die energie straks afnemen?

  Tussen Vlaardingen en Den Haag moet eind 2024 restwarmte uit de Rotterdamse haven stromen, waarmee zo'n 130.000 huizen en bedrijven verwarmd kunnen worden. Maar zijn er straks langs het traject voldoende afnemers om de 23 kilometer lange leiding rendabel te maken? Die moeten er deze zomer wel zijn, als een definitief besluit over de aanleg wordt genomen. En als de leiding er komt, gaat dat ten koste van 300 bomen tussen de wijk Holy en de A4.

In samenwerking met indebuurt Westland