Zweeds bedrijf maakt kerstfilm voor het Westland

VideoOf het net zo'n klassieker wordt als Home Alone of The Santa Clause is de vraag, maar origineel is The Quest for Westland wel. Een kerstfilm opgenomen door tuinbouwleverancier Svensson als knipoog naar de Westlandse klanten.

Anders Ludvigson, directeur van het internationale familiebedrijf dat klimaatschermen levert, was bereid om aan de korte film mee te werken. Hoewel de Zweedse topman best een woordje Nederlands spreekt, moet hij dat nu met een Westlandse tongval leren. Die streektaalles krijgt hij van de Kerstman zelf. Daarna gaat hij naar het kantoor in Nederland om te helpen om alles in gereedheid te krijgen voor de feestdagen.

Sema Sevinc, medewerkster van het bedrijf, laat weten dat de klanten van Svensson de originele kersgroet erg leuk vinden. ,,We wilden iets aparts doen en dit wordt door onze klanten goed opgepakt. Ook directeur Anders Ludvigson zag de humor er wel van in." En heeft het bedrijf gezien de titel van de film plannen om naar Westland te verhuizen? ,,Nee hoor, voor zover ik weet niet."

In samenwerking met indebuurt Westland