Zwembad De Boetzelaer in Monster volledig afgebrand

UPDATE & BeeldenHet gebouw van zwembad De Boetzelaer in Monster is door een grote brand volledig uitgebrand. De brandweer kon het pand niet meer  redden en concentreerde zich op het afschermen van omliggende gebouwen. De oorzaak is waarschijnlijk een storing in een drankautomaat.

Zeer grote brand in Monster.
Volledig scherm
Zeer grote brand in Monster. © Thierry Schut
Uitslaande brand bij zwembad De Boetzelaer in Monster.
Volledig scherm
Uitslaande brand bij zwembad De Boetzelaer in Monster. © District8

De brandweer kreeg rond 22.30 uur donderdagavond de eerste melding en rukte met veel materieel uit. De hulpdiensten konden echter niet voorkomen dat het gebouw rond 23.30 uur volledig in brand stond. Rond 01.50 uur was het vuur onder controle. De brandweer zal de hele ochtend nog bezig zijn met nablussen. Er vlogen tijdens en na de brand grote rookwolken met vonken door de lucht.

In het gebouw waren geen mensen aanwezig, meldde de brandweer. Er zal wel nog veel rook richting Poeldijk trekken. De brandweer adviseert de ramen te sluiten en ventilatie uit te zetten.

Het vuur ging gepaard met grote rookwolken met daarin vonken die door de harde wind door de regio bliezen. De brandweer adviseert omwonenden daarom ramen en deuren dicht te houden.

De omgeving van het onlangs gerenoveerde zwembad wordt natgehouden door de brandweer om te voorkomen dat de naastgelegen 1ᵉ Westlandse Montessorischool en sportvelden ook vlam vatten. ,,We proberen de omgeving af te schermen om te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidt door het vliegvuur. Gelukkig is het net gaan regenen dus helpt mee om de vonken te doven", aldus een woordvoerder.

Defect

De brand aan de Madeweg in Monster werd al snel opgeschaald naar ‘zeer groot’. Het vuur ontstond volgens de brandweerwoordvoerder vermoedelijk door een defect aan een flessenautomaat in het pand. Door gebrek aan zuurstof is er volgens de brandweer een rookgasexplosie ontstaan waarna de vlammen door het dak sloegen.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. De Madeweg is in beide richtingen volledig afgesloten voor het verkeer. 

In samenwerking met indebuurt Westland